Att flytta ska vara roligt

Alltför många hamnar i en fälla. Flytten som ska vara en fest blir en stress. Det är inte konstigt. En flytt innebär många moment under tidspress. Däremot är det onödigt eftersom hjälp finns.

Endast två procent av alla svenskar flyttar aldrig. Genomsnittligt flyttar vi mellan sex och tio gånger under livet. Varje gång är kanske inte evenemanget glädjefyllt. För det mesta handlar det dock om frivillighet och att vi hittat en bostad som passar våra behov och plånböcker bättre.

En flytt är en stor händelse oavsett vad som förorsakar den. Vi flyttar från föräldrahemmet och det är antagligen den största förändringen i livet. Självständighet och ansvar väntar och möjligheten att till hundra procent bestämma själv. Vi flyttar ihop med andra personer och vi byter partners eller väljer ett singelliv. Vi får barn och behöver mer utrymme.

Komihåglistan är lång

En flytt ställer en del krav på alla inblandade. Både dina administrativa och praktiska talanger kommer att behövas. Du behöver skaffa abonnemang på el och annat och du behöver adressändra hos Skatteverket. Dina vänner och släktingar vill gärna veta var de kan hitta dig. Antagligen.

Sedan har vi det inte speciellt attraktiva sysslorna packa och städa. Det är för de flesta förbluffande hur mycket saker man lyckas samla på sig. Ofta är det ungefär lika förvånande att märka att du inte ens rört sakerna sedan du flyttade senast. Slänga, ge bort, sälja, flytta med?

Städningen är nog den minst populära sysslan av de alla. När allt är utburet ur ditt gamla hem ska alla utrymmen städas för att göra livet gladare för den som flyttar in efter dig. Gott nog. Men du är trött och osugen och vill helst bara komma iväg till nya hemmet och börja fixa. Såklart.

Flyttstädning i Stockholm

Här kommer vi då till det glada budskapet - du måste inte. Självklart ska det städas. Du skulle själv bli grymt besviken om din egen nya bostad var smutsig. Ingen vill ta hand om andras smuts - utom en. Städfirman som jobbar med just sådant ser en utmaning, inte en tråkig fast nödvändig syssla.

En flyttstädning är speciell. Det handlar inte bara om att dammsuga. Det är fönstertvätt, ugnsrengöring, städa kylskåp. Det är badrumsporslin som ska skina. Halvdant duger inte.

Vad kan vara bättre än att lämna jobbet till erfarna städare? Du kan nyttja RUT-avdrag och du kan lugnt åka till nya hemmet och ägna dig åt det. Boka tid och bli nöjd. Läs mer om flyttstädning på denna sida: stockholmflyttstädning.nu/

8 Sep 2021