Anlita en lokal mäklare i Västerås

Valet av mäklare kan ha stor påverkan på hur mycket man får ut då man säljer sin bostad i Västerås. Det bästa är att anlita en mäklare med bra lokalkännedom.

Det gäller att inte lämna något åt slumpen när man ska sälja sin bostadsrätt eller villa. Städning, styling, bilder, text och var man annonserar ut bostaden har stor betydelse. Likaså vilken mäklare man anlitar. Ofta är det bästa att anlita en mäklare med bra lokalkännedom eftersom de förstår bostadens alla fördelar i förhållande till läget.

En lokal mäklare kan också svara på spekulantens alla frågor om grönområden, lekparker och social service. Det bästa man kan göra då man ska sälja sin bostad är att titta på hur olika mäklarfirmor annonserar sina olika objekt. Välj ut några olika och be dem komma och värdera bostaden.

En dyr mäklare behöver inte alltid vara bäst

De flesta mäklare i Västerås värderar bostadsrätter, villor och fritidshus gratis utan att man förbinder sig till något men det kan vara bra att ändå fråga innan vad som gäller. Man ska alltid be minst två olika mäklare göra en värdering, detta för att få något att jämföra med. Förbered gärna några frågor och se mötet med de olika mäklarna lite som en anställningsintervju.

Det går inte bara att välja mäklare efter pris utan man måste även lita till sitt eget omdöme och ta den som man tror kommer att göra jobbet bäst. Ett högt mäklararvode kan signalera att mäklaren är duktig och oftare får ut ett högre försäljningspris än andra. Men det behöver heller inte alltid stämma. Ta del av mer information om mäklare på www.mäklareivästerås.se.

11 Jan 2023