Välj en professionell lackförsegling

Ett område som fler och fler bilägare kommer i kontakt med handlar om att genomföra en lackförsegling. En lackförsegling innebär att man applicerar ett medel på bilen och att man därefter får ett extra lager som skydd för smuts och mot exempelvis repor.

Vän av ordning skulle kanske här säga att en lackförsegling bara är ett tjusigare ord för en traditionell vaxning. Det stämmer, till viss del - åtminstone då det gäller en lackförsegling som man utför på egen hand. Köper du medlet på en bensinstation så är detta en enkomponent; det ger skydd - men inte så lång tid som du kanske förväntar dig.

Väljer du istället att lämna in bilen för en mer avancerad lackförsegling - ett keramiskt lackskydd - så använder man ett tvåkomponent-medel som härdar. Det ger en slags film över lacken som inte försvinner i första taget. Tvärtom - faktum är att en keramisk lackförsegling måste tas bort mekaniskt. Du kan alltså inte använda vatten och gnugga bort den tunna filmen/hinnan.

Det innebär att bilen går att tvätta som vanligt i en biltvätt utan att förseglingen försvinner.För, trots att du har en skyddande lackförsegling så kommer du att behöva tvätta bilen även fortsatt - men med den tydliga skillnaden att det inte alls behöver ske med samma täta tidsintervaller. Om vi skulle rekommendera någon av dessa varianter så är det definitivt en professionell, keramisk lackförsegling.

Några fördelar med keramiskt lackskydd

Om vi ska ge några starka argument till varför det finns ett värde i att anlita en professionell partner och välja en keramisk lackförsegling framför att köpa ett hemma-kit så ser de ut enligt följande:

  • Skydd mot det mesta: Din bil kommer inte att bli lika smutsig. Det är målet och syftet med en lackförsegling - oavsett vilken typ. men, en keramisk sådan ger skydd mot regn, mot lera, mot snö, mot pollen, mot stenskott och mot mindre repor. Dessutom skyddar det bra mot vägsalt - en vanlig skadeorsak på våra svenska bilar.
  • Mindre blekning: Solen bleker bilens lack. Det vet de flesta. Det få vet är att man kan lindra solens uv-strålar genom ett keramiskt lackskydd. Strålarna stöts bort och bilen behåller sin ursprungliga glans och färg under en längre tid. Det gäller även röda bilar, som annars drabbas hårdast.
  • Färre tvättar.
  • Att tvätta bilen är nödvändigt - men det sliter på lacken. I och med att du inte behöver tvätta din bil lika ofta så minskar också slitaget.
  • Högre värde: Den dagen du ska sälja din bil så kan en keramisk lackförsegling ge dig ett högre pris. Bilen blir snyggare och det keramiska lackskyddet visar attd u tagit väl hand om den. Det kan väga upp ett högre miltal.

På http://www.lackförsegling.nu kan du läsa mer om hur denna metod fungerar.

10 Aug 2018