Snabb mopedkurs i Stockholm

Om du väntar på femtonårsdagen är det bra att veta att du kan börja en mopedkurs i Stockholm när du är 14 år och 9 månader och vara klar när du fyller år.

Hör du till dem som otåligt väntar på att det ska bli dags för den nya friheten som en moped innebär? Kanske har du redan en moped som står och väntar. Då kan du åtminstone förbereda dig på olika sätt så att du är redo att börja köra när födelsedagen kommer.

Det finns många sätt att komma igång och det bästa sättet är att börja plugga in teorin så fort som möjligt. När du sedan bara har tre månader kvar till din födelsedag kan du ansöka om körkortstillstånd hos Transportstyrelsen och börja på din mopedkurs i Stockholm.

En mopedkurs i Stockholm ger dig den teori och praktik du behöver

En mopedkurs i Stockholm tar bara tolv timmar uppdelat på olika tillfällen vid tider som är bekväma för dig. Åtta av de timmarna ägnas åt den teoretiska delen och du kommer att få stöd och hjälp av erfarna handledare under kursen. Mopedboken, ett arbetshäfte och olika webbaserade övningar gör det sedan lätt att klara det obligatoriska kunskapstestet.

Din trafikskola har fordon och den skyddsutrustning du behöver när det är dags för körlektioner. Den första tiden kan du använda skolans körgård tillsammans med din lärare, men sedan kommer ni också att ge er ut i trafiken. Till skillnad från när du ska ta bilkörkort får du aldrig övningsköra privat utan alltid med en utbildad handledare. Läs mer om mopedkurs på den här hemsidan: https://www.mopedkursstockholm.se

22 Jun 2022