På landet är man beroende av bil och körkort

Vilken höst vi har. Det är knappt så en kan tro att det om 2 månader är dags för oss att fira jul. Jepp, men så är det. Om 2 månader firar vi annandag jul och vi är antagligen proppmätta. Mätta på julfirande, på julmaten och julklapparna och börjar redan planera för ett hejdundrande nyårsfirande. Sedan är det bara att vänta på våren och att dagarna ska bli ljusare och varmare. Och så blir det ännu ett nytt år som bara flyger vidare. Är det åldern, eller vad? Det känns som att tiden bara går snabbare och snabbare. Vad är det som händer?

Jag vill hinna göra allt nu och inte sedan

Jag skulle vilja kunna stanna tiden och bara hinna göra allt det där som en vill göra: meka med bilen, renovera där hemma, vara med ungarna lite mer. Jag ser ju på dem att de växer rakt framför ens ögon. Snart är de tonåringar och plötsligt vill de flytta hemifrån. Sedan vill de att en ska betala för deras körkort också. Och när de väl har tagit körkortet vill de att en ska betala deras bil. Och när de har fått både bil och körkort vill de att en ska köpa deras första lägenhet och så vidare och så vidare. Till sist känner man sig mer som en mjölkko än en pappa. 

En vill inte vara som Al Bundy med pengar till alla

Någon som såg TV-serien Al Bundy när den kom på 1990-talet? I seriens intro sitter Al Bundy (familjefadern) i soffan medan han sticker till alla pengar till alla i sin familj – han är väl den enda i sin familj som är arbetande försörjare till alla. Ungefär så där börjar jag känna mig. Alla ska ha sitt. Nåja min sambo är duktig på att jobba hon med och tjänar bra med pengar hon med. Men det är ändå jag, som man som är den som drar in pengarna till familjen.

Det är som om alla ungar förblir ungar mycket längre tid än förut. En flyttade ju hemifrån när en var 19, och hade slutat gymnasiet, men idag märker man att det är många i 20+ åldern som fortfarande bor hemma, eller kräver av mamma och pappa att de ska fixa lägenheten åt dem för att de ska flytta hemifrån.

Det fattas väl bara att en ska fixa resten också åt dem. Som att fixa plats på körskola när det är dags för dem att ta körkortet i Stockholm, som till exempel denna: körskolastockholm.biz.

16 Nov 2018