Olika vägar till kontorsstädning

Västerås: Har du ett kontor så kkontorommer det en dag då det behöver städas. Vem ska göra det? Måste ett städföretag anlitas eller finns andra alternativ? Se över de olika alternativen och hitta det som passar ditt företag bäst.

I Västerås finns företag i de allra flesta storlekarna. Ett stort antal småföretagare med bara någon anställd likväl som de stora internationella företagen som exempelvis ABB. Oavsett företag eller bransch så finns ett kontor som ofta, eller sällan, behöver städas. Det finns flera vägar till att få det rent och snyggt.

Kontorshotell – Få allt på köpet

Att hyra ett kontor i ett kontorshotell har flera fördelar. Inte minst gällande den service som ges. Du får tillgång till ett kontor men även allmänna utrymmen som kök, toaletter, gym, konferenslokaler osv. Hos flera av dessa kontorshotell ingår även kontorsstädning vilket betyder att man inte ens behöver tänka på detta. Lägg fokus på arbetet istället!

Det finns däremot vissa kontorshotell där kontorsstädning inte ingår. Man kan då välja mellan att städa kontoret själv eller köpa in städning från det städföretag som resterande företag har inom kontorshotellet.

Fördelen med kontorshotell är att varje anställd har eget kontor och därmed kan ta ansvar för detta på egen hand. Man behöver inte klaga på att kollegan inte städat eftersom man själv har helt ansvar för sitt rum. Toaletter, kök och andra allmänna utrymmen städas däremot av städföretaget då dessa är gemensamma utrymmen.

”Alla hjälps åt”

Vill ni hålla nere kostnaden för kontorsstädningen kan arbetsuppgiften fördelas på de anställda. Alla får ansvar för att städa kontoret, och resterande av företagets lokaler, en gång i veckan eller mer sällan än så. Smidigt och enkelt eftersom man slipper ett städföretag som kommer och stör i verksamheten? Nej, detta är nog det sämsta alternativet. Det en person anser vara städa anser en annan vara påbörjan på en städning. Det är lätt att det uppstår irritation mellan de olika anställda – helt i onödan.

Anlita städföretag

Västerås är en av de större städerna i Sverige och har därmed ett stort utbud av städföretag som erbjuder sina företagskunder kontorsstädning i Västerås. Det är därmed lätt att ta in prisförslag från flera och hitta ett företag som kan möta behoven.

Den stora fördelen med att köpa in kontorsstädning är att man slipper lägga tid och ork på detta själv. Visst kostar det mer än att utföra städningen på egen hand men som nämnts är det en risk man tar om man lägger det på personalen. Dessutom läggs då tid på städning, som skulle kunna lagts på produktion.

 

 

13 Jan 2019