När det är dags att byta fönster

Har du en egen villa och behöver byta ut dina fönster? Om det drara mycket genom dina fönster är det verkligen dags att byta ut dem. Det är mycket av inomhusluften som sipprar ut genom fönstren. Har du gamla ventilerk nadet vara bra att se över dem samtidigt som du byter ut dina fönster. Tillsammasn släpper du en stor mängd inomhusvärme och släpper in mycket kall uitomhusluft. Bor man i norra delene av Sverige, vill man inte släppa in all den kalla luften, men samtidigt vill man ha en bra inomhusklimat med syrerik luft inne.

Energifönster isolerar mot kyl och buller

Varför inte skaffa sig Energifönster som isolerar mot kyla noch som behålelr inomhusvämren inne. Har du svårt att stänga och öppna din fönster? Det kan bero på att huset har satt sig, vilket gör att fönster inte längre passar in i fönsterhålet på samam sätt som förut. Då är det verkligen dags att byta dina fönster. Varför inte byta till fönster som isolerar bättre än dina gamla. Du kan till och med sänka kostnaderna för din uppvärmning genom att byta till mer och mer effektiva Energifönster. Passar du på att byta till FTX-ventioler samtidigt, kan du verkligen sänka dina kostnader för uppvärmningen med flera tusenlappar. FTX-ventiler är ventiler som drar in den syrerika luften utifrån, men värmer upp den innan den kommer in i huset.

Så kan du montera fönster

När du ska montera nya fönster, börjar du först med att riva ut dina gamla. Glöm inte att spika igen hålrummet där de gamla fönstren satt. Det för att ingen ska ramla ut, där de är vana att det ska sitt fönster. Sedan är det bara att montera fast fönster. Du gör sedan likadant på alla dina fönster. Om du tycker det är svårt att veta att de nya fönstretn verkligen blir rätt monterade kan du alltid be leverantören om hjälp. Då komemr de och monterar fönstren hemma hos dig. För en del leverantörer ingår det i priset när du köper nya fönster.

Anlita en hantverkarfirma i Umeå

Om du bor i Umeå finns det flera fönsterleverantörer, åtminstone ett 50-tal sådana. När du väljer, välj då en som har ett stort sortiment av fönster. Om du inte känner till ngåon, kan du alltid googla "fönster Umeå" och sedan ta kontakt. Fråga om offert, kanske även om referenser och fråga om det ingår i priset att de kommer och monterar fönster på plats hemma hos en. Här kan du läsa mer.

14 Dec 2018