När en anhörig blivit utsatt för en våldtäkt i Göteborg

En nära anhörig till en som blivit utsatt för en våldtäkt i Göteborg behöver ge den personen hjälp. Dels med polisanmälan , dels att offret får juridisk hjälp.

Att vara anhörig till någon som blivit utsatt för en våldtäkt är jobbigt. Man vill vara där för den person som blivit brottsoffer, men det är inte säkert man ens kan ta in allt själv. Då är det bra att ha en checklista på vad man ska och kan göra.

För det första bör man alltid anmäla en våldtäkt till polisen. Följ med personen och var bara som en trygg klippa. Det är inte säkert att man behöver prata, det kan vara lika uppskattat med en kopp kaffe och tystnaden.

Hjälp finns i Göteborg för brottsoffer som utsatts för våldtäkt

Se också till att försöka hitta någon som kan hjälpa till med den juridiska biten vid en våldtäkt i Göteborg. Får man hjälp finns det en större chans att det inte blir ett av alla våldtäktsfall i mängden som bara försvinner. Tack vare att det finns många bra metoder som exempelvis DNA så går det lättare att spåra upp förövaren.

Sedan är det bra som anhörig att hitta en psykologisk kontakt för den drabbade. Det är inte säkert att personen är mottaglig för det direkt, men på sikt kan det vara en bra kontakt att ha. Många gånger är man ett stort stöd genom att bara finnas nära. Det kan räcka för att ge den drabbade personen styrka att orka lite mer. Mer om våldtäkter kan du hitta på denna sida: våldtäktgöteborg.se

20 Jan 2023