Gynna dina lokala företag – det kan löna sig

Ponera akontortt du ska köpa en kontorsstädning till ditt kontor på Kungsholmen. Eftersom det är en tjänst vore det naturligt att hitta en firma som är baserad just kring Kungsholmen. Att anlita en städfirma från Södertälje ter sig tämligen onödigt, eftersom restiden blir alldeles för lång.

Avstånden vid köp av varor har knappast lika stor betydelse. Faktum är att man kan spara mycket pengar som konsument genom att åka ut en bit från staden, till ett stort köpcentrum, för att till exempel handla byggvaror. Oavsett om du ska köpa en elektronikprodukt eller en tjänst som kontorsstädning kan det löna sig att gynna de lokala företagen. Nedan kan du läsa om varför.

Det är bra för hälsan

Den här fördelen åsyftar främst köp av mat. Om du har möjlighet att köpa frukt, grönsaker och kött från gårdar i närheten, skonar du både miljön och hälsan. Samtidigt som råvarorna slipper fraktas runt halva jorden, kan du också försäkra dig om att det inte finns några kemikalier eller onödiga besprutningsmedel på frukter eller grönsaker.

Ett rikare område

Det råder knappast någon tvekan om att affärer och näringsliv bidrar till att göra livet i ett givet område lite rikare. Om vi fortsätter med exempel i inledningen; väljer du att köpa gardiner till ditt kontor på Kungsholmen från en aktör i stadsdelen, bidrar du till att denne kan finnas kvar på sin plats. Istället för en lägenhet eller en tom fastighet (att den skulle bli tom är förvisso kanske osannolikt just på Kungsholmen) har du en gemytlig liten butik, där relationer med personalen kan skapas.

Om du sedan handlar så många tjänster som möjlig just på Kungsholmen (kontorsstädning, elektroniktjänster och så vidare) bidrar du till att området invånare har dessa tjänster närmare sig. En win-win situation, alltså.

Du känner personerna bakom

När du personligen känner den som har gjort en produkt, eller med omsorg valt ut den, skapas en relation som är svår att nå i stora varuhus och köpcentrum. Visserligen kan det innebära att du får betala lite högre priser emellanåt. Små, oberoende affärer har sällan samma möjligheter att pressa priserna som större varuhus i kedjor.

Ditt område behåller sina unikum

Områden med unika affärer tillsätter onekligen en viss charm. Kanske finns ett anrikt städföretag som erbjuder kontorsstädning nära dig? Då kanske det är läge att handla av dem – snarare än att gå till ett företag i en annan stadsdel. Samma gäller med restauranger och små butiker. Många skulle säga att det är roligare att ha unika sådana, än ännu ett par filialer till en stor, internationell kedja.

Söker du en firma som kan utföra en kompetent kontorsstädning? Vi kan rekommendera kontorsstädningkungsholmen.se

 

8 Nov 2018