Därför bör du köpa begagnade bilar

Är du ute efter att köpa dig en ny bil och funderar på hur du ska gå till väga? Har du råd med en ny men vet inte om det är smart eller om du ska köpa begagnad ändå? Det finns fördelar med begagnat.

Är du i det ljuvliga läget att du har råd att köpa en ny bil. Eller måste du bara skaffa en för att ta dig från punkt A till punkt B? Oavsett vilket så talar mycket för att du ska välja en bil begagnad snarare än fabriksny. Om du vänder dig till en professionell bilhandlare så omfattas ditt köp av konsumentköplagen. Då vet du också att bilen är är testad av proffs och du slipper därmed undersökningsplikten som du annars har i samband med köp av begagnade bilar privat. Du har säkert hört talas om barnsjukdomar hos bilar - med det menas att på en fabriksny bil kan oväntade saker uppstå - köper du en begagnad bil så har dessa redan uppstått och åtgärdats.

Garantier och finansiering

När du handlar via en bilhandlare kan du känna dig trygg med att de har utfört alla tester och du får med testprotokollet. Du kan lita på att den information du får om antal tidigare ägare, miltal osv stämmer och du kan vara säker på att besiktning och service är genomförda. Köper du en begagnad bil via en bilhandlare så får du deras garantier och kan få hjälp med finansieringslösningar i deras samarbeten med banker eller finansiärer. Med andra ord, att köpa en begagnad bil lönar sig, du har koll på vad bilen går för och du får vad du faktiskt betalar för. När det gäller begagnat så kan du ju handla i nästan vilken prisklass du vill - sätt alltid säkerheten i första hand.

Vänd dig till en bra handlare

Har du redan kontakter hos en bra bilhandlare så vet du var du ska vända dig. Om inte så är det en god idé att lyssna runt för rekommendationer från vänner och bekanta, kanske googla efter omdömen. Välj en mångsidig bilhandlare som säljer de märken du är sugen på att köpa och se gärna till att de har fullständig koll och kan erbjuda dig mervärden som service och verkstad. På en begagnad bil ska de alltid ha tagit en Carfax-rapport och bilhandlaren kan förklara detaljerna för dig - när du handlar hos dem har de ansvaret för att du ska bli nöjd.

25 Mar 2020