Catering – ett lätt sätt att umgås

Det är alltid roligt att träffa vänner och umgås, och en hemmafest är nog det allra gemytligaste och personligaste sättet att göra det på. Dock är det många i Stockholm som drar sig för att bjuda in till fest. En av de allra vanligaste anledningarna till det är att man ryggar inför matlagningen. Att laga mat till en massa människor tycker många är roligt, medan andra hatar matlagning och hellre skulle vilja köpa något färdigt att bjuda på, vilket i många kretsar anses torftigt. Så vad ska den ofrivillige kocken hitta på? Svaret heter catering.

Varför är det bra med catering?

Catering är ett sätt att trolla fram mat utan den minsta ansträngning. Och då talar vi inte om enkel färdigmat utan vällagad och festlig mat som garanterat får gästerna på gott humör. När det ska beställas catering väljer många en buffé, vilket ju är perfekt festmat. Gästerna kan själva plocka på sig ute i köket och sätta sig där de behagar, vilket minskar behovet av ett dukat bord där alla ska få plats. På en buffé finns något för alla smaklökar, från bröd och olika röror till läckra smårätter, kallskuret, gratänger, goda ostar och sallader.

Allt det goda

Men det går även att beställa färdiga menyer. Ofta finns menyförslag med rätter som valts ut, inte sällan utifrån säsongen. Det kan till exempel vara kantarelltoast med efterföljande hjortstek på hösten, eller primörer kompletterade med färsk makrill på vårkanten. Eftersom det finns cateringfirmor i snart sagt varje stadsdel i Stockholm är maten alltid nylagad och rykande varm när den levereras.

Beställ catering med några klick

Du beställer enkelt catering några dagar i förväg, när du vet hur många som kommer till festen. Genom några klick på hemsidan väljer du ut en passande buffé eller meny och anger för hur många personer du vill ha mat. Priserna anges alltid per person, och portionerna är i regel generöst tilltagna. Du kan även beställa tillbehör som snittar, champagne, tårtor och efterrätter. Därefter anger du en tid då du vill äta. Maten levereras då ungefär en kvart innan det är dags att äta, vilket ger dig tid att lägga upp maten samtidigt som den fortfarande är rykande nylagad.

Du kan njuta av festen

Att slippa handla, hacka, laga och svettas i köket hela dagen innan en fest gör mycket för den egna upplevelsen, men också för dina gäster. I stället för ett vrak möts de av en utvilad och harmonisk värd som kan njuta av att umgås med sina kompisar i stället för att stå vid spisen och slava. Maten smakar bra och eftersom tallrikar, bestick och glas också kan tillhandahållas av cateringfirman slipper du att röja upp efteråt. Allt fokus kan läggas på att ha kul tillsammans, vilket ju är den huvudsakliga anledningen till att man vill ha fest.

Catering mår alla bra av

Väljer man att beställa mat från en cateringfirma blir det lättare att ta beslutet att ha fest hemma. Det blir alla glada av, både du och dina vänner. Det är inte heller omöjligt att du startar en trend där även dina vänner inser fördelarna med catering, och förhoppningsvis kan man slippa att festarrangörer slår knut på sig själva i sin iver att laga spännande mat och är helt slut när festen börjar. Catering är den perfekta festmaten, helt enkelt.

1 Oct 2018