Att välja företag för sin mässvägg

Ska du ställa utmässa, mässväggar på mässa? De flesta känner till att en bra mässvägg kan vara avgörande för att få en välbesökt monter. Samtidigt kan det vara svårt att lyckas med detta, då konkurrensen om besökarna kan vara tuff. En viktig del i en lyckad mässa är att välja leverantörer och samarbetspartner med omsorg.

Så vad ska man egentligen tänka på?

Kunskap

Sysslar det företaget du planerar att anlita i princip enbart med mässväggar? I sådana fall är de troligtvis riktigt duktiga på det. Har de däremot mässväggar som en mycket liten produktkategori i ett stort sortiment, kan det vara bättre att gå till någon som är mer nischad. Jämför med att handla markiser hos ett stort byggvaruhus och att göra det hos en inriktad markisbutik, till exempel. Förmodligen får du en produkt som är bättre anpassad för dig hos den sistnämnda.

Noggrannhet och erfarenhet

Ett seriöst företag i branschen vet att det finns mycket små marginaler för slarv och felaktigheter när det kommer till mässor. Ofta har man ett pressat schema och mycket annat att tänka på – så det gäller att bara funkar. Mässan är dessutom under en mycket begränsad period, och det kan dröja ett år eller mer innan nästa tillfälle ges att visa upp sig på ett sådant bra sätt. Visst är den mänskliga faktorn alltid något att beakta – men under en mässa är det mer kritiskt än vanligt att slarv minimeras. En undermålig mässvägg kan sänka det intryck som besökare och potentiella samarbetspartners får av företaget.

Vilket ansvar tar de?

Det är nog vanligare än man tror att man råkar skicka in bilder med dålig upplösning eller andra fel när en mässvägg ska tryckas. Ett seriöst företag kommer att granska filerna innan produktion sker. På så vis kan du vara säker på att det blir rätt från början och att du inte betala mer pengar än nödvändigt.

Miljötänk

De flesta uppskattar ett företag som har ett gott miljötänk. Titta gärna på hur företaget arbetar med miljön. Kanske har de all produktion förlagd inom Sverige, och minskar på så sätt onödiga transporter och utsläpp? Om du inte hittar någon information om detta, kan du höra av dig till firman och fråga.

Leveranstider

Inför en mässa är det ofta bråttom. Att man hinner få sin mässvägg i tid kan således vara ett orosmoment. Titta på aktörer som tydligt märker ut leveranstiderna för olika produkter. Har du riktigt bråttom kan ett seriöst företag troligen planera om i produktionen och logistiken för att ge dig en anpassad deadline – kanske mot en extra kostnad. Flexibilitet är en egenskap som många lyfter upp, och den kan komma särskilt väl till hands inför en mässa.

 

12 Nov 2018