Att köpa en gamingdator

Att hitta en bra gamingdator för ens egna behov och möjligheter är inte helt enkelt. Utbudet är stort och priserna varierar. Inköpet ska ses som en långsiktig glädjefylld investering.

Utbudet av gamingdatorer är minst sagt enormt idag och alla dessa har en egen prislapp då den kan variera från ett par tusenlappar till flera tusentals.Vilken speldator som ska köpas är en fråga som är svår att besvara. Är plånboken full är det relativt enkelt – en dyrare dator är i de flesta fall ett bra val. En mer begränsad budget kräver en noggrannare marknadsundersökning och en detaljerad jämförelse mellan olika modeller och alternativ. Det som du bör ta hänsyn till är ifall datorn ska klara av 3D spel med coola grafikinställningar eller om du behöver en enklare modell. Allt sitter i upplevelsen men även i valet av spel. Oavsett vilken gaming society du tillhör så bör ett inköp av dator ses som en långsiktig investering och något som kommer att skänka mycket glädje. En gammal sanning säger att ifall du köper fel modell kan det bli kostsamt framöver då den inte kommer att uppfylla alla krav.

Hur kraftfull ska speldatorn vara?

De flesta nya spel är kräver rejält med kraft vilket betyder att gamingdatorn måste klara av grafik, rörelser och färgrika 3D – miljöer som ändras minutvis. I princip alla datorspel har egna inställningar när det kommer till upplösning och en del andra parametrar som påverkar spelets utseende. Det betyder att du själv kan ställa in detaljrikedomen på just ditt spel. Ju högre upplösningen är, desto mer kraft behöver datorn. Samma gäller även de högre grafikinställningarna. För att bestämma hur kraftfull datorn ska vara, bör du alltså tänka på hur du vill ha din visuella upplevelse och vad du förväntar dig av datorn när det kommer till detaljrikedom och upplösning.

Vad kostar en speldator?

Priserna varierar kraftigt men vanligtvis brukar gamers spendera mellan 5 000 kr och 20 000 kr på en speldator. Det går givetvis att köpa lite billigare varianter, precis lika bra som det går att köpa betydligt dyrare sådana. Som sagt finns det inga exakta riktlinjer på hur mycket som bör läggas ut för en gamingdator. Allt beror på ens egna preferenser, spelen som ska spelas samt budgeten. Idag finns det flera möjligheter att kunna skaffa sig en speldator online där priserna är relativt förmånliga då affärerna inte underhåller en fysisk butik.

2 Apr 2020