Är mammor manipulerande varelser?

Ibland kan man höra (män) prata om kvinnor som manipulerande satmaror. De beskyller mammorna för att manipulera sina barn. Särskilt när det kommer till vårdnadstvister. Då beskylls många mammor för att vara manipluerande skitar. Det sägs att mammorna kan tuta i barnen precis vad som helst; att pappa slår barnet. Att pappa dricker, att pappa knarkar, att pappa förgriper sig på barnet. Det sägs dessa saker så pass mycket att det till sist har blivit en sanning. Men frågan är: är det verkligen sant? Kan mammor verkligen manipulera ett barn så mycket att barnet till sist kan berätta en hel historia om hur pappa slår barnet, förgriper sig på barnet så att pappan till sist förlorar barnet? Och sedan då?

Barnpsykologer och borde få mer rum

Frågar man barnpsykologer, som är bland de mest lämpade bland alla yrkesgrupper som är bäst lämpade att prata med barn, om det är möjligt att manipulera ett barn så pass mycket att man kan få ett barn att berätta sådana horribla historier om övergrepp och våld. Svaret brukar utan undantag vara nej. Och skulle en mamma vara en sådan mamma, som manipulerar ett barn så mycket och får barnet att gå med på en sådan lögn, bör den mamman visa tecken på det på andra områden i livet.

Man måste utgå från att en sådan mamma, inte är någon vanlig människa, utan en mycket ondskefull mamma som är van att manipulera hela sin omgivning. Är det inte snarare så, att det som är vanligt, är att de pappor som faktiskt har misshandlat sitt barn, och sin partner berättar dessa historier och skyller allt på mamman? Och är det inte det vanliga att dessa historier uppkommer just när mamman anklagar pappan för våld och övergrepp? Hur kommer det sig att ingen tror på en sådan mamma? Det vanliga är att när mammor påstår sådana saker, går hela vårdnaden till pappan i stället. Vilket bör bevisa att det är kontraproduktivt att ens komma med liknande lögner om en pappa under en vårdnadstvist.

Duktiga advokater behövs för barnens skull

Hur det än är med den saken behöver alla parter i det som är en mycket tragisk vårdnadstvist duktiga advokater som hjälper framför allt barn som befinner sig i en vårdnadstvist. Det är alltid barn som är de riktiga förlorarna, inte föräldrarna och alla ska helt enkelt sluta tycka synd om föräldrarna och mycket mer tänka på barnet och vad de stackars barnen får utstå. Läs mer om advokater som kan hjälpa til i vårdnadstvister i Stockholm på: https://www.vårdnadstvisterstockholm.se.

12 Jun 2019