Anlita alltid en elektriker

Det finns stora risker med att hantera elektricitet - det är de flesta medvetna om och agerar därför korrekt i den mån att man anlitar en elektriker. Vid minsta osäkerhet kring vad man som lekman får- och inte får göra så är det alltid bättre att ringa en behörig elektriker snarare än att chansa. Tyvärr så förolyckas varje år ganska många personer som en direkt följd av en stöt som kommer av olika kopplingar, installationer och dragning av elektricitet.

Det har även ökat och detta på grund av att fler och fler väljer att renovera hemma. Många tänker att man kan spara pengar genom att på egen hand koppla in exempelvis golvvärme eller sätta spotlights i taket i samband med en hemmarenovering i exempelvis badrummet. Det gör man sällan.

Inte nog med att man utsätter sig själv för ren livsfara så finns det även en ekonomisk risk. För, vad händer omd et börjar brinna i ditt hus i Stockholm som en konsekvens av att du satt dina spotlights direkt i en regel som blivit överhettad och fattat eld?

Ditt försäkringsbolag kommer att starta en utredning och framgår det att att du gjort jobbet - ja, då kommer heller ingen ersättning att betalas ut. Och - vi drar det hela ett varv till.

Genomför en elbesiktning innan köpet

Det är inte ovanligt att man som säljare av en bostad i Stockholm vill sticka ut och skilja sig från den stora mängden av nya objekt som dagligen läggs ut på exempelvis Hemnet. Ett sätt att göra så handlar om att renovera och göra fins. Det är också bra - men som köpare så måste man vara medveten om att många av dessa renoveringar har genomförts av A) säljaren själv och B) av företag vars behörighet definitivt kan ifrågasättas.

Då det kommer till el så kan det vara svårt att i efterhand hävda dolt fel om du efter en tid i bostaden upptäcker problem. Detta trots att du haft en besiktningsman vid din sida. En besiktningsman granskar nämligen det som han ser och för detta till protokollet. Elsystemet kommer inte att granskas på samma noggranna sätt som husets konstruktion.

Det säkraste sättet att säkerställa att alla installationer och elsystemet fungerar är att ha en behörig elektriker vid sin sida innan man skriver kontraktet. Vi skulle även vilja slå ett slag för att man genomför en rörinspektion. På samma sätt som en elektriker kan komma att rädda dig från en dålig affär så kan en VVS-firma göra detsamma.

Med tanke på huspriserna i Stockholm och kostnaden för vattenskador och skador som kan komma av undermåliga installationer så är det definitivt värt att lägga några extra kronor på en behörig elektriker och en VVS-firma för att göra en säker affär. Detta alltså utöver den besiktningsman som alltid ska anlitas.

Här finns en elfirma att anlita: https://www.elektrikerstockholm.biz.

3 Jun 2018